Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. május 30., szombat

Trianon- fórum Nagyváradon



A magyar nemzet egységéről és a trianoni szétszakíttatás témaköréről szervez közéleti fórumot hétfőn, 2009. június 1-én, 16 órai kezdettel a Rákóczi Szövetség nagyváradi szervezete Tőkés László EP-képviselő irodájával közösen Nagyváradon, a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi központ múzeumtermében (Ezredévi emléktér/ str. Libertatii 38. szám).

A fórum díszvendégei: Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Gál Kinga, a FIDESZ nagyváradi származású EP-képviselője, Szilágyi Zsolt, az EMNT alelnöke, a Magyar Összefogás jelölt-listájának negyedik helyezettje, és Tőkés László püspök, EP-képviselő.

Az előadások között nagyváradi diákok szavalnak és fellép a szalacsi asszonykórus is.

A fórum befejeztével az egybegyültek testületileg átvonulnak a Szent László templomban sorra kerülő emlékünnepségre és emléktábla-avatásra. Arra emlékezünk, hogy 1964-ben a nagyváradi magyarok és a hozzájuk csatlakozó más polgárok megakadályozták a főtéri Szent László templom lerombolását.

Minden magyar testvérünket szeretettel várjuk!

Nincsenek megjegyzések: