Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 6., hétfő

Akiket a Trabant füstje megcsapott



Ronda Trabant nincs! Ez a határozott kijelentés a negyedik Trabant-Wartburg találkozó Trabant-szépségversenyén hangzott el, és akár a mottója is lehetett volna annak a háromnapos rendezvénynek, amelyet a Trabant Klub Udvarhely szervezett Szejkefürdőn.


Kellemes meglepetésben és a híres Trabi-füstben is jócskán volt része annak, aki terepszemlét tartott a helyszínen. Tavalyhoz képest jóval több volt a Trabant-szerelmes, Wartburgból mindössze kettőt sikerült felfedezni, bár a résztvevők azt mondták, közel tízen is tiszteletüket tették. Egy éve alig húsz öreg masina ékeskedett a szejkei vendéglő előtti domboldalban, ezúttal viszont nemcsak a környező megyékből érkezett, fényesre suvickolt, kabriósított, felturbózott kedvenceket lehetett szemügyre venni: igazi csemegét jelentett az a hat magyarországi Trabi, amelyek rászolgáltak az „öreg Trabant nem vén Trabant” jelszóra, és nem hagyták az országúton gazdáikat az ezernél is több kilométernyi út alatt.

A találkozó elismert sztárja az a metálkékes-szürkés színű, közel kétmillió forintért felújított, tuningolt masina volt, amely 100 lóerős motorral büszkélkedik, és óránkénti 180 kilométeres sebesség elérésére is képes.

Nincsenek megjegyzések: