Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 6., hétfő

Ezerötszáz motoros Kézdivásárhelyen



A múlt hét végén, péntektől vasárnap reggelig a Free Frog’s Riders Egyesület (Szabad Béka Motorosok) tizedik alkalommal szervezte meg a motorkerékpárosok nemzetközi találkozóját Fortyogófürdőn, melyen idén rekordszámú, mintegy ezerötszáz hazai és határon túli motorkerékpáros vett részt. Évről évre egyre többen kíváncsiak a rendezvényre, amely Románia egyik legrangosabb és legnagyobb motorostalálkozójává nőtte ki magát.



Péntek este a fortyogói strand területén felállított szabadtéri színpadon három rockzenekar, a Mennydörgés, a Mercedes Band és a Scorpions Tribute Band koncertezett. A hagyományokhoz híven szombat délben a motorosok felvonultak, majd a fortyogófürdői gokartpályán Hidi Miki magyarországi streetfight-bajnok motoros kaszkadőrmutatványaival kápráztatta el a nagyszámú kézdivásárhelyi közönséget. Délután Kiss Levente, alias Béka főszervező különféle meglepetésekkel tűzdelt ügyességi és szórakoztató versenyeket szervezett a motorosoknak. A roncsderbi idén sem maradt el, ezúttal a motorosok egy régi Audi 80-as kocsit törtek szét. Nagy László sepsiszentgyörgyi hobbiszakács egy ezerszáz literes rézüstben ízletes babgulyást készített. Este az Alias és a Metropolis, majd a Remmstain tribute-zenekar kápráztatta el professzionális pirotechnikai látványelemekkel és fénnyel, valamint tökéletes hangzású metálzenéjével a több ezerre duzzadó rajongótábort.

A jubileumi motorostalálkozó külön színfoltját jelentette, hogy a házigazdák egy országos szintű szemétgyűjtő egyesülettel kötöttek partnerséget, melynek köszönhetően a találkozó helyszínén szelektív hulladékgyűjtést is szerveztek, és a környezetvédelmi kampány keretében levetítették a Földről készített, Otthonunk (Home) című díjnyertes francia tudományos filmet.

Nincsenek megjegyzések: