Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 3., péntek

Hihetetlen ! -Csíkszereda pecsétjét kifogásolják




Az elnöki hivatalhoz fordult egy sepsiszentgyörgyi férfi, amiért a csíkszeredai önkormányzat pecsétjén nem a román címer szerepel. A hivatásos feljelentőként számon tartott Dan Tănasă rendszeresen támadja a magyar vezetésű intézményeket.

Traian Băsescunak írt levelet Dan Tănasă, amiért a Csíkszeredai Városháza pecsétjén Románia címere helyett „egy váza és három virág” látható. Az elnöknek elküldött panaszban megállapítja, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala revizionista magatartásával megsérti a román alkotmányt. A dokumentumban fontosnak tartotta azt is megjegyezni, hogy a prefektus semmit sem tesz a revizionista megnyilvánulások ellen. Tănasă egyben felkérte az államfőt, hogy foglaljon állást az ügyben. A levelet elküldte a képviselőháznak és a szenátusnak is.

A Sepsiszentgyörgyön élő férfi a múlt hónapban levélben kért információkat a városházától, az erre kapott választ használta fel most az újabb támadásához. Antal Attila alpolgármester a HARGITA NÉPE kérdésére elmondta, hogy a Tănasănak küldött levelekre valóban a város címerével díszített pecsétet ütötték rá.

A hivatásos feljelentőként ismert Dan Tănasă az utóbbi időben már számos hasonló jellegű akciót kezdeményezett: Kovászna megyében megpróbálta betiltatni a Wass Albert-hetet; sajtónyilatkozatban kifogásolta, hogy a sepsiszentgyörgyi közösségi rendőrség szolgálati autójának motorháztetőjén csak magyarul szerepelt felirat; feljelentette Tamás Sándort, Kovászna Megye Tanácsának elnökét az Országos Diszkrimináció-ellenes Tanácsnál, amiért a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatói tisztségére kiírt versenyvizsgán a jelentkezési feltételek között szerepelt a magyar nyelv ismerete. A belügyminisztériumhoz eljuttatott beadványban tiltakozott, amiért a sepsiszentgyörgyi MPP székházára kitűzték a székely lobogót; ugyancsak a diszkriminációellenes tanácsnál jelentette fel Borboly Csabát, Hargita Megye Tanácsának elnökét, a megyei önkormányzat hivatalos honlapjának egynyelvűsége miatt.

Nincsenek megjegyzések: