Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 2., csütörtök

Megalakult az RMDSZ brüsszeli képviselőcsoportja



Az RMDSZ EP-képviselői önálló csoportot hoztak létre az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportjában működő romániai delegáción belül – jelentették be szerdán az RMDSZ európai parlamenti képviselői.

Winkler Gyula, Tőkés László és Sógor Csaba közös közleménye szerint következetes és hatékony munkát szeretnének kifejteni az Európai Parlamentben, ezért a tapasztalataikra alapozva hozták meg a döntést, hogy az Európai Néppárt képviselőcsoportjában működő romániai delegáció keretén belül létrehozzák az RMDSZ-képviselők csoportját.

„Az RMDSZ választóitól kapott mandátumunk arra kötelez, hogy keressük meg a leghatékonyabb politikai eszközöket, amelyek révén a romániai magyarság brüsszeli képviseletét a lehető legjobban tudjuk ellátni. Az RMDSZ képviselőcsoportjának megalakulása olyan keretet biztosít, amelynek révén harcolni tudunk a romániai magyar közösség elismeréséért és meg tudjuk valósítani az Európai Unióban kitűzött céljainkat. Ugyanakkor továbbra is az Európai Néppárt romániai küldöttségében dolgozunk a demokrata-liberális kollégákkal közösen, hogy az ország érdekeit képviseljük Brüsszelben” – nyilatkozta ennek kapcsán Winkler Gyula.

Nincsenek megjegyzések: