Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 13., hétfő

Székely Szupermaraton



A Csíkszeredai Városnapok keretében augusztus 2-án immár nyolcadik alkalommal kerül sor a Tusnád Ásványvíz – Székely Szupermaratonra.

A Székely Szupermaraton rajtja augusztus 2-án, vasárnap 9 órakor lesz a Szabadság térről, egyéni és váltó versenyzőiknek egyaránt. A versenytáv összhossza 46 km, az útvonal: Csíkszereda – Csíkszentkirály – Csíkszentmárton – Csíkkozmás – Tusnád – Verebes – Csatószeg – Csíkszentsimon – Csíkszentimre – Csíkszentkirály – Csíkszereda. Az ellenőrzőpontokat 11,5 kilométerenként határozták meg a szervezők (1-es pont 11,5 km, 2-es pont 23 km, 3-as pont 34,5 km, 4-es pont az érkezés színhelye). Az ellenőrzőpontoknál, illetve az erre alkalmas helyeken „frissítő” pontokat alakítottak ki a szervezők. A Szupermaraton befutója a csíkszeredai Szabadság téren lesz.

Versenypróbák: Egyéni: a verseny egyéni kiírású, női és férfi korosztály részére. Váltó: a versenyre 4 tagból álló, női és férfi váltók nevezhetnek be (4 x 11,5 km férfi és női).

A résztvevők beiratkozása a személyazonossági igazolvány alapján történik, a versenyzők „saját felelősségre” versenyeznek, ennek érdekében nyilatkozatot töltenek ki indulás előtt, illetve a versenybíróságnak egyéni orvosi bizonylatot kell leadni, amiből kiderül, hogy az illető sportoló egészséges és versenyképes. A korcsoportokat a versenyzők életkorának összeadásával alakítják ki, amelyhez hozzáadják a versenyzők átlagéletkorát. A vegyes összetételű váltók (női és férfi) a férficsoportnál versenyeznek. Csak azon személyek benevezését fogadják el, akik 2009. július 31-ig betöltötték a 14. életévüket, és elfogadják a versenyszabályzatot.

A korcsoportok: női 4 x 11,5 km; férfi 4 x 11,5 km ; ifjúsági korcsoport (itt a váltó minden tagja 20 évnél fiatalabb, de 14 évnél idősebb kell legyen); 175 évig; 176–200 év között; 201–250 év között; 251–300 év között; 301 éven felüli korcsoport.

A versenyre beiratkozni részvételi lap alapján, 2009. augusztus 1-jéig lehet. A benevezési lap igényelhető személyesen a Hargita Megyei Sportigazgatóság Hősök utca 7. szám alatti székhelyén, faxon a 0266–371772 és 0266– 371278-as számokon, illetve letölthető a www.dsjhr.ro vagy a www.szereda.ro honlapokról.

Díjak: A szervezőbizottság díjazza az egyéni férfi-, illetve női versenyzőket a következő összegekkel: I. hely 1000 lej; II. hely 700 lej; III. hely 500 lej; IV. hely 300 lej: V. hely 200 lej: VI. hely 100 lej. A díjak kiosztására csak abban az esetben kerül sor, ha női és férfi nyílt versenyen legalább 10-10 versenyző indul, és be is fejezi a versenyt. Ellenkező esetben, a versenybizottság a kiosztandó díjak értékét csökkentheti.

A váltóknál (4 x 11,5 km, női + férfi) verseny győzteseinek díjai a következők: I. hely 1000 lej: II. hely 700 lej: III. hely 500 lej. A korcsoportoknál a nyertesek oklevelet és érmet kapnak díjként. A versenybizottság 2-2 különdíjat is kioszt az egyéni legfiatalabb, illetve legidősebb versenyzőknek (nőknek és férfiaknak egyaránt), ha a versenyt a keretidőn belül befejezik, függetlenül attól, hogy egyéni vagy váltó tagjaként versenyzett. Különdíjban részesül a legtávolabbról érkezett versenyző, a legnépesebb Csík-vidéki települést képviselő váltó, illetve a vidék legjobb versenyzője is.

A versenytáv leszaladására egyéniben 6 óra, váltóban pedig 4 óra 30 perces időkereteket szabott meg a versenybizottság. A határidőn kívül érkező versenyzőt a szervezők nem várják be, ez azt jelenti, hogy a sportoló feladta a versenyt. Ilyen esetben a versenyző köteles értesíteni a versenybíróságot, és a rajtszámot le kell adja.

Az eredményhirdetésre és díjkiosztásra 15 órakor kerül sor a Szabadság téren. Az egyéni versenyzők oklevelet és ajándékcsomagot kapnak a verseny főtámogatójától, a Tusnád Ásványvíz Rt.-től, ha a versenyt befejezik a megadott időben.

A versenybizottság a versenyzők kérésére ingyen szállást biztosít 20–25 személy részére a jelentkezés sorrendjében.

Nincsenek megjegyzések: