Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 8., szerda

Tusványos, tudomány? – NYOMOZZ ÉS NYERJ!



Tusványos-tipológia – írja a Tusványos Press. Utánanéztünk: tipológia – valamely tudománynak típusok alkotásával és meg- határozásával foglalkozó ága. Nos, a tábor szervezői úgy ítélik meg, hogy az már bizo- nyos értelemben tudománynak tekinthető. A szabadidő eltöltésének kategóriájában talán egyet is érthetünk: Tusványos olyan sokszí- nű, sokoldalú, hogy az már szinte gömb. Miért ne lehetne hát tudomány?

Tusványos-tipológia

A programot (nem a számítógépest, amit minden rendes erdélyi felhasználó esetében hekkelés szokott követni, hanem a „nagypé- set", az időbeosztást) négy típusú ember keresi:

1. Egy másik tábor szervezője, aki valamilyen fura logika mentén úgy okoskodik, hogy ha valaki egy helyen jól érzi magát, akkor egy másikon már nem tudja ugyanezt megélni. Ugyanakkor méricskél, irigykedik vagy leszól, mindenesetre nem a saját táborával foglalkozik, pedig azzal kéne.

2. A Táborozó, aki bánat tudja, milyen oknál fogva, de kíváncsi arra, hogy mire nem megy el. Illetve ha megveszekedett táborozó, akkor azt, hogy mire nem ér el, akárhogy is igyekszik. Amennyiben nagyon megveszekedett táborozó, akkor azt nézi, hová küldje maga helyett a párját.

3. A copy-paste újságíró, akinek van egy üres helye, és ki kéne töltse, így a szerkesztői ukáz, rájuk gondoltunk, amikor a neveket igyekeztünk helyesen írni, mert biztosan nem néznek utána.

4. Az egyszeri MSZP-s, akit erre kondicionáltak, hallja, hogy Fidesz, rögvest ugrik: Program.
Nna, ők nem járnak Tusványosra. A többieknek jó böngészést kívánunk. Frissítettük a kínálatot, ha vénasszonyok potyognak az égből, azt is bevesszük. Természetesen: www.tusvanyos.ro

Tusványos Press

NYOMOZZ ÉS NYERJ!

Logikusan, itt az idei Tusványos-programnak kellene következnie. Fel is tettük, természetesen, de hogy egy kis csavart vigyünk a dologba, elrejtettük. Aki elsőként megírja nekünk a linket, ahol a program olvasható – az Erdély Mán, természetesen –, az megkapja ajándékba tőlünk:

Orbán János Dénes Tragédiák és cipők – Egy évtized írásai
című nagysikerű könyvét. Cím: office[kukac]erdely.ma
A néven kívül postacímet és telefonszámot is kérünk!

A felhívás július 10-én, pénteken 12:00 óráig érvényes !

Nincsenek megjegyzések: