Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. szeptember 24., csütörtök

Összemázolták Kézdivásárhely tábláját is




Hétfőre virradóra a Kézdivásárhely Bereck felőli bejáratánál álló kétnyelvű helységtábla magyar feliratát fekete festékpermettel lefújták.


Rácz Károly polgármester még aznap a városi rendőrségen feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a városháza munkatársai pedig a helységtáblát megtisztították. Két héttel ezelőtt Sepsiszentgyörgy két helységnévtábláját hasonlóképp mázolták össze.

Nem tudni, hogy a magyarság autonómiaküzdelme miatti bosszú­ról, vagy egy nacionalista csoport akciójáról van-e szó, de tény, hogy Kézdivásárhelyen ismeretlenek lefestették a magyar feliratot a székelyföldi város egyik kétnyelvű helységnévtáb­láján – mondta tegnap az MTI-nek Rácz Károly polgármester.


A polgármester jelezte, Kézdivásárhelyen még nem volt példa arra, hogy a kétnyelvű tábla magyar feliratát festékkel áthúzzák. „Nem szeretnénk, ha ez szokássá válna ebben a városban” – tette hozzá Rácz.


Megállapította, hogy általában rendezett a viszony Kézdivásárhelyen a többséget alkotó magyarság és a mindössze nyolc százalékot kitevő románok között.


Nyugodt a hangulat a városban, az emberek elsősorban megélhetési problémáikat próbálják megoldani, nem a nemzetiségi kérdéssel foglalkoznak – mondta.







Úgy látszik, valakiknek zavaró a magyar többséget jelző felirat






Székelyföldön !!!!!!!!






Nincsenek megjegyzések: