Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 8., hétfő

Négy nap alatt 50 ezer látogató



A Budapesten megrendezett Hungexpo Utazás nevű nemzetközi turisztikai kiállítás a hétvégén vonzotta a legtöbb látogatót. A százezres nagyságrendű érdeklődőseregből minden második látogató a Székelyföld-standra is kíváncsi volt.


Míg a március 4-ei nyitónap a turisztikai irodák napjának volt nevezhető – ugyanis aznap több száz turisztikai iroda képviselője tett látogatást a Székelyföld standnál –, addig a hétvége már a nagyközönségé volt. „Megítélésem szerint minden további nélkül kijelenthetjük, hogy körülbelül 50 ezer látogató a mi standunknál is megfordult. A Székelyföld-stand 16 információs pultjánál folyamatosan mintegy 60-80 érdeklődő van jelen. Minden elismerésem kollégáim kitartásának, akiket már négy napja folyamatosan kérdésekkel bombáznak” – mondta el a vásár tegnapi utolsó napján zárásához közel Szép Róbert, Hargita Megye Tanácsának fejlesztési igazgatója. „Március 6-án néptáncelőadással is próbáltuk magunkra vonni a látogatók figyelmét” – számolt be Kovásznai Sándor, Hargita Megye Tanácsának munkatársa a hétvégi eseményekről. A néptáncegyüttes szereplése és a Hargita, Kovászna, illetve Maros megyék önkormányzatának közös standján kiírt nyereményjáték – amely során 17 nyeremény várja gazdáját – meghozta a kívánt eredményt. Körülbelül 3-4 ezer sorsjegyet töltöttek ki, amelyeket jelen pillanatban összesítünk. A végső mérleget várhatóan egy héten belül fogjuk tudni” – mondta el Kovásznai Sándor projektfelelős.

Borboly: indokolt volt a külön stand



Tekintettel a Székelyföld-standot ért támadásokra, ami elsősorban a Románia hivatalos kiállítóstandjától való külön szereplésre vonatkozott, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke ismételten kihangsúlyozta: „Egy újabb kezdeményezést vittünk sikerre a szomszédos Kovászna és Maros megyével együttműködve. Mi kitartunk azon véleményünk mellett, hogy Székelyföldön rengeteg látnivaló és kincs van, ami indokolttá teszi a külön stand állítását”. A székelyföldi megyék tavaly ősszel első alkalommal a bukaresti Romexpó turisztikai nagyvásárán vettek részt közös standdal.

Bombariadóval zárult a kiállítás



Bombafenyegetés miatt kiürítették vasárnap délután az Utazás kiállításnak is helyet adó Hungexpo területét a rendőrök, miután telefonon közölte egy férfi, hogy a kiállítás területén bomba fog robbanni – tette közzé vasárnap a budapesti rendőr-főkapitányság sajtóügyelete.

Nincsenek megjegyzések: