Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 3., szerda

Székely Konyha Egyesület alakult



A székelyföldi gazdasszonyok, gazdák által előállított termékek egységes arculata és védjegye, a ,,biotermék" és a ,,tradicionális termék" minősítés megszerzése, illetve a termékek piaci értékesítése érdekében alakult meg Csíkszeredában a Székely Konyha Egyesület.



A Hargita Megyei Tanács által támogatott egyesület szeretne minél több székely gazdát, gazdasszonyt a tagjai között tudni, térségenként ugyanis konyhákat hozná­nak létre, ahol az erdőből begyűjtött gombát, gyümölcsöt és a háztáji gazdaságban megtermelt javakat dolgoznák fel. Minden olyan gazda és gazdasszony tagja lehet, aki hagyományos termékeket állít elő.

A termékeket nem csak a nagyobb üzletláncok polcaira szeretnék eljuttatni, hanem külön egyesületbe tömörülő pékek és húsfeldolgozók áruit forgalmazó bolt megnyitását is tervezik. A tagsági igényt Hargita Megye Tanácsának vidékfejlesztési és programigazgatóságán, valamint az egyesület Csíkszereda, Tudor Vladimirescu út 23/C/2. szám alatti székhelyén jelezhetik az érdeklődők.

Nincsenek megjegyzések: