Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 4., csütörtök

Székely stand Budapesten



Hargita, Kovászna és Maros megye önkormányzata azon dolgozik együtt csaknem két éve, hogy a Székelyföld térségének közös történelmi-kulturális örökségére sikeres gazdasági-turisztikai fejlesztést alapozzon. Ezt a törekvést szolgálja a Székelyföldstand, amellyel a budapesti Hungexpón 2010. március 4-én nyíló nemzetközi idegenforgalmi kiállításon is jelentkezünk, a tavalyi sikeres bukaresti szereplés folytatásaként. A térség vállalkozói a román főváros után Budapesten is bemutatkozhatnak, immár nemzetközi színtéren. Lehetőség nyílik a székelyföldi termékek nemzetközi népszerűsítésére, ami kiemelten fontos a helyi termelők számára. Térségünk legnagyobb vonzereje a helyiek vendégszeretetében, az ital- és ételkülönlegességekben, valamint az alacsony árakban rejlik. Ezekre is alapozva törekszünk az egységes székelyföldi arculat kialakítására, ami versenyképessé teheti régiónkat az országos és akár a nemzetközi piacon. Hosszú évek után, a turisztikai fejlesztés és hagyományőrzés terén együttműködve, végre konkrét lépéseket tettek a székelyföldi megyék. A sikerben bízva visszük Székelyföldet Budapestre!

Aláírják: Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke; Lokodi Edit Emőke, Maros Megye Tanácsának elnöke; Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke

Nincsenek megjegyzések: