Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 3., szerda

Tőkés László



Tőkés László európai parlamenti képviselő hétfőn újabb 37 szekus- és milíciatiszt nevét hozta nyilvánosságra, akik a református egyház híveit és papjait figyelték meg, miután februárban százfős listát tett közzé. „Ideje lenne megkezdeni az ítélkezést ezekben az esetekben, és felfedni, kik rendezték a marosvásárhelyi véres eseményeket, a bányászjárásokat, az Egyetem téren történteket" — nyilatkozta Tőkés.

Az EP-képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy ezek a személyek továbbra is közéleti szerepet vállalnak, Mint mondta, ilyen helyzetben van Lakatos Péter Bihar megyei képviselő és Fazakas László volt képviselő. „Lakatos Péter minden kétséget kizáróan belügyminisztériumi tiszt volt, későbbi tevékenysége tükrözi kétes múltját. Támogatta Fazakas Lászlót, hogy bejusson a parlamentbe" — fejtette ki Tőkés. Lakatos Péter Bihar megyei RMDSZ-es képviselő, akit Tőkés László azzal vádol, hogy együttműködött a volt titkosrendőrséggel, azt állítja: Tőkés sárdobálásba kezdett, és igaztalan dolgokat állít azokról, akik nem értenek egyet vele, majd kifejtette: ő tűzoltókapitány és nem szekustiszt volt.

Nincsenek megjegyzések: