Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2012. július 10., kedd

1200 székely leány és asszony Csíksomlyón













Ha jelenünk van, lesz jövőnk is!

Csodának nevezte Borboly Csaba a szombaton, a csíkszeredai Szabadság téren az Ezer Székely Leány Napja rendezvény megnyitójára összesereglett székely ruhások látványát.

– Nem sok látvány vetekszik ezzel a csodával – szögezte le a Hargita megyei önkormányzat vezetője, mely intézmény Kovászna Megye Tanácsával együtt idén is társszervezője volt az eseménynek, amelyet Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes és az Ezer Székely Leány Napja Alapítvány rendezett.
– Itt vagyunk: szépek, erősek, fiatalok, gyökereikhez ragaszkodó székely–magyar emberek. A viseletbe öltözött fiatalok látványa hirdeti ezt. S mások is látják, hallják, tapasztalják, hogy itt vagyunk, büszkék vagyunk saját értékeinkre, mindarra, ami minket meghatároz. Mások is látják, hallják, tapasztalják, hogy sok a fiatal, olyan fiatalok, akik ragaszkodnak őseik kultúrájához. Létük azt sugallja, hogy jelenünk van, s ha jelenünk van, jövőnk is lesz – mondta Borboly Csaba.
Kovászna Megye Tanácsa részéről Nagy József alelnök köszöntötte az egybegyűlteket, és meghívta őket a következő hét végi Székely Vágtára, Maksára, amely szintén a székely hagyományokat felelevenítő rendezvény.

Nincsenek megjegyzések: