Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2013. március 2., szombat

ZAVARJA A KOLOZSVÁRI HATÓSÁGOKAT A PÁPAI ZÁSZLÓ

              


Ideje lenne véget vetni a Romániában eluralkodó zászlófóbiának !



Minden lobogóról a székely zászló jut a hatóságok eszébe, bizonyára emiatt vonták felelősségre a rendőrök a kolozsvári Szent Mihály-templom őrét néhány órával azután, hogy kifüggesztették a sárga-fehér vatikáni zászlót. Kovács Sándor római katolikus főesperes a városházi rendőrségre eljuttatott átiratban tiltakozott az eljárás ellen. A lobogót végül nem vetették le, és nem is bírságoltak, ennek ellenére a főesperes úgy véli: a rendőrök beavatkoztak az egyház belső életébe, és az alkotmányt is megsértették. A görög katolikus egyház szóvivője elmondta: a püspökség falán állandóan kint lobog a pápai zászló – Románia és az Európai Unió zászlaja mellett –, de mindeddig ez senkit sem zavart.

Máté András Levente RMDSZ-es parlamenti képviselő, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke szerint a pápai zászló vallásra és nemzetiségre való tekintet nélkül mindenki számára üzenetértékű, kifüggesztése nem adhat okot semmiféle vizsgálódásra.


Nincsenek megjegyzések: