Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2012. április 3., kedd

A Schmitt-botrány igazi háttere




Immáron hetek óta egy mesterségesen fölfújt ügy csontján rágódik Magyarország, de inkább annak posztkomcsi-liberális töredéke. A köztársasági elnök húsz évvel ezelőtt megírt kisdoktori értekezését plágiummal vádoló ricsajozók nem veszik észre, hogy ezer fontosabb gondja van az országnak annál, hogy egy dolgozat megszületésének körülményein és módján rágódjanak. Ez a munka senkinek nem ártott, senkit nem rövidített meg Magyarországon, s szerzőjének sem hozott egyebet, mint egy címet, amilyenből annyi van az anyaországban, hogy Dunát lehetne rekeszteni vélük.

Ki tudja, melyik hogyan született, miféle nagy tudósi hozzájárulás van mögötte, mi hasznot hozott a magyar tudományosságnak, Magyarországnak?! Ezeket senki nem firtatja, s az LMP nevű ifjú liberális kártyaklub főnökeit csak az államfő „lopott” értekezése érdekli, ezért sátoroznak le a budai Sándor-palota előtt, s röhögtetik az országot. Kutyából nem lesz szalonna – tartja a régi mondás –, de igazi hazafi sem lesz a jöttmentekből, azoknak semmi nem fáj, ami a nemzetnek fájhat. Kevés a kivétel, de azok emlékét tiszteli is a nemzet.

Az MSZP maradéka röhincsél, Gyurcsány Demokratikus Koalíciója harsányan követeli Schmitt Pál lemondását-lemondatását, a Jobbik pedig – ugyebár ők is ellenzékiek, csak éppen a túloldalon! – ugyancsak lemondatná az államfőt, vélvén, hogy talán saját gesztenyéjét piríthatná meg, esetleg a maga soraiból állítva köztársasági elnököt. Például Zagyva Gyulát...

Nem akarom én megvédeni Schmitt Pált, meg tudja ő védeni magát, ha akarja, ami pedig a lemondását illeti, arról csupán ő maga dönthet, hiszen a magyar alkotmány az államelnök elmozdíthatóságáról egészen pontosan fogalmaz: csak akkor vonható felelősségre, ha hivatala gyakorlása közben törvénytelenséget követ el, visszaél hatalmával. Hát őnéki húsz esztendővel ezelőtt egyáltalán nem volt módjában visszaélni semmilyen hatalommal, s ha valaki számon kérhető és felelősségre vonható a kisdoktori értekezés elfogadásának ügyében, akkor az az egykori akadémiai bizottság, mely kiválónak minősítette a dolgozatot, s „summa cum laudae” besorolással ítélte meg a doktori címet.

Ez, persze, nem változtat a tényeken, és Schmitt Pál a becsület nevében visszaadta mandátumát. Ezért tiszteljük.


Magyari Lajos

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem hiszem, hogy Zagyva Gyulát ajánlaná a Jobbik köztársasági elnöknek, ott van pl Gaudi Nagy Tamás vagy Morvai Krisztina ők már alkalmasabbak lennének a feladatra. Zagyva Gyula más kategória, de legalább a sok nemzetáruló, kommunista, liberális stb között van pár igazi hazafi is, Zagyva Gyulával az élen.