Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. május 14., csütörtök

Szombaton EMNT-majális
[ 2009. május 14., 13:41 ]
Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) 2009. május 16-án az első EMNT-majálisra hívja Kolozs megye polgárait a körösfői Művelődési Házba és az előtte lévő térre. Az egésznapos rendezvény sokrétű programkínálatából kiemelnénk a következőket: 11.00 órától zajlik a szabadtéri bográcsfőző-verseny, emellett zenés gyermekprogramok és a Palatkai zenekar népzenéje várják a nagyérdeműt. 16.00 órától az Ördögverő jóbarátok c. bábelőadására kerül sor a kolozsvári Bábszínház előadásában. 17.30-kor megnyitják a „Másfél év az Európai Parlamentben" című plakátkiállítást, amely átfogó módon bemutatja Tőkés László európai parlamenti tevékenységét.

18 órától EMNT-fórumra invitálják a résztvevőket a Művelődési Ház nagytermébe. Köszöntőt mondanak: Antal János polgármester, EMNT-küldött, Péntek László körösfői RMDSZ-elnök, László Attila Kolozs megyei RMDSZ-elnök, Szilágyi Mátyás, a Magyar Köztársaság főkonzulja, Máté András Levente parlamenti képviselő, Jakab István parlamenti képviselő, a Magyar Gazdakörök Szövetségének elnöke, Szűrös Mátyás, a Magyar Köztársaság volt elnöke. A fórumon a Magyar Összefogás Listájának jelöltjei is felszólalnak, név szerint: Boros János EP-képviselőjelölt, RMDSZ, Sándor Krisztina EP-képviselőjelölt, EMNT, Szilágyi Zsolt EP-képviselőjelölt, EMNT. Zárszót mond Tőkés László püspök, EP-képviselő, a Magyar Összefogás Listájának vezetője.

Az estet 20 órától a dési és körösfői néptáncegyüttesek és Péntek Zsuzsa népdalénekes fellépése zárja, 21 ótától pedig egy fergeteges Paprika-bulira kerül sor.

Kolozsvár, 2009. május 13.

Tőkés László
EP-képviselő sajtóirodája

Nincsenek megjegyzések: