Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. május 22., péntek

Tőkés Székelyudvarhelyen kampányolt




Azonnali beavatkozásra van szükség az intézményvezetők leváltásának ügyében, jelentette ki Tőkés László Székelyudvarhelyen. Az EP-képviselő bírálta azokat, akik az EMNT és az RMDSZ választási sikerét szeretnék meghiúsítani.
- Nem lehet a magyar ügyet konjunkturális, kormányzati, politikai körülményeknek alávetni - jelentette ki Tőkés László Székelyudvarhelyen tartott sajtótájékoztatóján. - Világos számunkra, hogy szükséges az autonómia, hogy törvény által, intézményes keretek közt szabályozzuk a magyarság életét, jogait, és soha semmilyen kormány által ne érjen bennünket meglepetés. Alanyi jogon járjanak közösségi jogaink, amelyek az ilyen ügyekben mértékadóak.

Udvarhelyszéki kampánykörútjának második napján Tőkés László EP-képviselő, a magyar összefogás listájának első helyezettje az EMNT másik két képviselőjelöltje, Szilágyi Zsolt és László János székelyudvarhelyi vállakozó társaságában találkozott a média képviselőivel. Szilágyi bemutatta Tőkés sajtóirodájának kiadványát. A dEPutáció - Temesvártól Brüsszelig - Másfél év az Európai Parlamentben című könyv "szűk keresztmetszete a képviselő úr másfél éves európai parlamenti tevékenységének, a munka ennél jóval több", mutatott rá Szilágyi. László János képviselőjelölt több mint két évtizedes sikeres vállalkozói tapasztalatainak fényében a magyar vállalkozók európai gazdasági életben való jelenlétének fontosságát emelte ki.

Tőkés László három pontban foglalta össze mondanivalóját. Elsőként a kampánykörúján szerzett pozitív és negatív tapasztalatait foglalta össze.
- Az összefogás szélesedik, erősödik, és hiszem azt, hogy a kortesidőszak egy hónapja alatt, június 7-ig egészen átfogóvá válik.

A képviselő bírálta azokat a "kisebb-nagyobb ellenérdekeltségű köröket, amelyek az összefogás kudarcára utaznak". Második pontként a Székely Önkormányzati Nagygyűlés elmaradásának okairól és a várhatóan július 27-ére kijelölt új időpontról beszélt. Az országban folyó "etnikai tisztogatás" kérdéséről szólva kiemelte: tűzoltó jellegű, azonnali beavatkozásra van szükség, mint amilyen a pénteki csíkszeredai tiltakozás, emellett pedig igen fontos, hogy a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége konkrét névlistát javasoljon a leváltott intézményvezetők helyére, és követelje annak betartását. A kampánykörút folytatásaként szerda este a képviselőjelölt és csapata Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgy főterén Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével találkozott.

Nincsenek megjegyzések: