Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. június 10., szerda

Az Erdélyi magyarság ereje

A magyar választók megértették a szolidaritás üzenetét, az összefogás rendeltetését, célját, így sikerült az RMDSZ-nek ilyen előzménytelen, közel kilencszázalékos eredményt elérnie az európai parlamenti választásokon — jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Markó Béla szövetségi elnök.


Szerinte ez tulajdonképpen határozott válasz a kormány intézkedéseire, arra, hogy tovább folytatódik a magyar intézményvezetők eltávolítása az állami hivatalokból. Az utóbbi két év európai és bukaresti parlamenti választásain alulmaradt szélsőségesek felemelkedése is a kormánykoalíciónak tulajdonítható, az alacsony választási részvétel és a gazdasági válság, valamint az általános európai tendenciák sem háríthatják el a Boc-kabinet felelősségét — vélekedett. Miután kifejezte meggyőződését, hogy az erős brüsszeli képviselet nem csak a sajátos kisebbségi, hanem általános romániai kérdések megoldásához is hozzájárul, az RMDSZ további feladatait sorolta. Esetleges saját államelnökjelölt indításáról a Szövetségi Képviselők Tanácsának június 27-i ülésén döntenek a területi elnökökkel, RMDSZ-es politikusokkal és a civil szférával történő konzultáció után. Folytatják az együttműködést az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal is.

Nincsenek megjegyzések: