Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. június 13., szombat

Székely hagyományőrző motorostalálkozó



A Flagellum Dei M. C. ― Isten ostora nevet viselő motorosklub péntektől vasárnapig a kézdivásárhelyi Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ katrosai Evita szabadidőközpontjában tartja a második, Csillagösvény székely hagyományőrző motorostalálkozóját, melyen a szervezők véleménye szerint több mint ötszáz hazai és magyarországi motoros és mintegy ezer érdeklődő vesz részt.

A motorosfelvonulásra tegnap délután Kézdivásárhelyen került sor (felvételünkön), a tábori programból a népművészet, néptánc és népzene sem fog hiányozni. Lesz nemezelő-, fazekas-, kovács-, bútorfestő-, kádár-, fafaragó-, rézverő-, bőrdíszműves-bemutató, és fellép a kézdiszentléleki Perkő Néptáncegyüttes. A jurtát idén is felállítják, a székely népviselet mellett az ősmagyarok viseletét is bemutatják, és az íjász-, lovasbemutató, valamint a kopjadobás s bicskahajigálás sem marad el.

Nincsenek megjegyzések: