Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. június 10., szerda

EMI tábór Gyergyóban augusztus 5-9 közöttIdén is sor kerül az Erdélyben immár legnagyobb nyári ifjúsági rendezvénynek számító EMI-táborra Gyergyószentmiklós mellett. Akárcsak az eddigi években, más témakörök mellett idén is előadások tucatjai foglalkoznak a magyarság múltjával, jelenével és jövőjével, esténként pedig a legkiválóbb nemzeti rockzenekarok szórakoztatják az egész világról oda sereglő fiatalokat és magukat fiatalnak érzőket, de számtalan más tevékenység és szórakozási lehetőség is színesíti a tábor mindennapjait.

A tavalyi évben napi összesítés szerint több mint 15 ezer látogatót számlált az EMI-tábor, meghaladva ezzel a hasonló jellegű erdélyi rendezvények látogatottságát, s idén az eddigieknél is érdekesebb programokat állítottak össze a Kárpát-medencei nemzeti érzelmű ifjúság számára. Az Erdélyi Magyar Ifjak által szervezett rendezvény a tavalyi évhez hasonlóan a Gyergyószentmiklós melletti Hétvirág panzió területén zajlik majd, és öt napig tart.

Olyan előadók tisztelik meg a tábort jelenlétükkel, mint Bakay Kornél, Bartha József, Becsey Zsolt, Bodó Barna, Borbély Imre, Egyed Ákos, Erőss Zsolt, Csép Sándor, Gaudi-Nagy Tamás, Gergely István (Tiszti), Hetesi Zsolt, Jankovics Marcell, Kallós Zoltán, Kosaras Péter Ákos, Morvai Krisztina, Lovas István, Pörzse Sándor, Raffay Ernő, Somai József, Szidiropulosz Archimédesz, Tőkés László, Vincze Gábor, Vukics Ferenc, Vona Gábor, Wittner Mária - és a sor folyamatosan bővül.

Néhány a témák közül: a magyarság eredete, kurultaj, délvidéki magyarverések, nemzetstratégia, a református egyház helyzete 1945 után, Bolyai Egyetem, székely történelem, a belső-magyarországi rendszerváltozás, pártépítés Jobbik-módra, szórvány, egyház és nemzet, Trianon, autonómia, nemzeti jogvédelem, Rongyos Gárda.

Az esti szórakozásról szerdán a Transylmania és a Kormorán, csütörtökön az Ismerős Arcok és a Beatrice, pénteken a Kárpátia és a Patrióta, szombaton a Knock Out, a Dalriada és a Zanzibár, vasárnap pedig a Hungarica, a Moby Dick és Kalapács gondoskodik, de lesz táncház is.

Az előadósátoron kívül lesz hagyományőrző jurta, ökumenikus Keskeny út sátor, EMI- és társalgó sátor, művészsátor, gyereksátor, valamint film- és borsátor.

Ezek programjai a többi részlettel együtt elérhetőek az www.emitabor.hu/erdely honlapon.

Nincsenek megjegyzések: