Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. június 12., péntek

Még három napig látogathatóak a Csiki Székely Múzeum idöszakos kiállitásai

Vasárnap estig látogathatóak a Gyárfás Jenő (1857−1925) – A Székelyek Munkácsyja és az Erdély térképei és térképészei időszakos kiállítások a Csíki Székely Múzeumban. A két időszakos kiállításra és az állandó kiállításokra csak egy belépőjegyet kell váltani. Nyitvatartási program: naponta 9-től 17 óráig.

Gyárfás Jenő, a híres háromszéki festő alkotásait bemutató tárlatot május 14-én nyították meg. Gyárfás híres festményein kívül – mint a Disznóölés vagy a Tetemrehívás – néhány olyan alkotás is látható, amely a szakma és a közönség számára egyaránt meglepetésként, újdonságként tud hatni.

Az Erdély térképei és térképészei kiállítás törzsanyagát 1544 és 1843 között kiadott, Erdélyt ábrázoló, értékes térképek alkotják. Tamás Sándor politikus másfél évtized alatt összeállított magán-gyűjteményében olyan neves térképkészítők munkáival találkozhattunk, mint Sebastian Münster, Gerard Mercator, Abraham Ortelius, Zsámboki János, Willem Janszoon Blaeu és Johann Baptist Homann.


Csíki Székely Múzeum

Nincsenek megjegyzések: