Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2011. július 9., szombat

Habsburg Ottó halála – A pápa részvétnyilvánítása
Részvétét és „mély fájdalmát" fejezte ki Habsburg Ottó családjának a pápa – adta hírül szombaton honlapján a La Croix című francia katolikus napilap.

XVI. Benedek Habsburg Ottó legidősebb fiához, Károlyhoz intézett táviratában „a béke iránt elkötelezett nagy európainak" nevezte az utolsó magyar király és osztrák császár legidősebb fiát, aki 98 éves korában hétfőn hunyt el. „Hosszú és gazdag életében Ottó főherceg Európa mozgalmas történelmének tanúja lett" – fogalmazott levelében a pápa. XVI. Benedek egyben „apostoli áldását" adta a Habsburg családra.

Habsburg Ottó földi maradványait július 16-án a bécsi Kapucinus templom kriptájában, a család hagyományos temetkezési helyén helyezik végső nyugalomra. A búcsúztatáson a pápát Christoph Schönborn bécsi érsek képviseli, aki a Szent István-székesegyházban
(Stephansdom) celebrál gyászmisét, amelyet a Kapucinus templomig tartó gyászmenet követ. A szívurnát másnap a Pannonhalmi Bencés Főapátságban helyezik el.

Nincsenek megjegyzések: