Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. augusztus 7., péntek

Teljes gőzzel folyik az EMI tábor




Egyebek mellett az 50 éve megszüntetett önálló állami magyar egyetem felszámolásáról és ennek következményeiről tartottak előadást pénteken Gyergyószentmiklósón, az ötödik EMI-táborban.

Szombaton az előadósátor fő témája a székelyföldi autonómia a helyi önkormányzatok tükrében. Előadást tart Mezei János Gyergyószentmiklós, Rácz Károly Kézdivásárhely, Antal Árpád Sepsiszentgyörgy, Albert Tibor Tusnádfürdő, Bunta Levente Székelyudvarhely és Péter Ferenc Szováta polgármestere. Ezt követően Összefogás vagy paktum címmel Tőkés László európai parlamenti képviselő, Toró T. Tibor az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke, Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke értekezik.

Délután Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke A trianoni és a párizsi békediktátumok tarthatatlanságáról című előadásában Az „Igazságot Európának!" című petíció ismerteti. Este a Knock Out, a Dalriada és a Zanzibar koncertezik.

Vasárnap Böjte Csaba tart ökumenikus istentiszteletet, majd a magyar kultúrtörténetről Jankovics Marcell, rendező beszél, csép Sándor újságíró, nemzetstratégiai elmélkedései után sajtókerekasztalra kerül sor. Este a Hungarica, a Moby Dick és a Kalapács együttes koncertje zárja az ötödik EMI-tábort.

Nincsenek megjegyzések: