Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 9., kedd

DÁNIÁBAN IS LEVIZSGÁZTAK

Marian Clita, a bűnöző, akit Gheorghe Ursu, a Ceauşescu-rezsim egyik ismert disszidensének agyonverése miatt itthon is elítéltek, de közben szabadult, és elhagyta az országot, Koppenhágában megölt egy embert. Dániában már korábban általános nyugtalanságot váltott ki a román származású bűnözőbandák megjelenése, a belügyminisztériumot speciális intézkedésekre sarkallta, és látványosan csökkent a társadalmi tolerancia a román bevándorolókkal szemben.

Már a hatóságok is a ,,politikai korrektséget" mellőzve kommentálják a történteket. A koppenhágai rendőrség főnyomozója például kijelentette: ,,A románok szélsőséges bűnözők, a legcsekélyebb lelkiismeret sem jellemzi őket. Készek bárkit megölni 15 euróért." Azóta kijelentését visszavonta, de kétségtelen, Dániában nem szeretik a románokat.

Nincsenek megjegyzések: