Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 12., péntek

Kit zavar a kokárda?



Például a rendőröket. Akik ilyenkor, mikor díszbe öltöztetnénk ünnepünkön városunkat, igen buzgó őrei a rendnek, csendnek, fegyelemnek.
Valamiért nagyon kellett szúrnia a tegnap délelőtt a fehér VW kisbusszal járőröző egyenruhások szemét a villanyoszlopokra kokárdákat felszerelő városházi alkalmazottak ténykedése, merthogy igazoltatták őket. Szó, mi szó, nem kötekedtek, nem kérdezték, miért teszik, ami éppen, s mily dolog az, meg mégis egyáltalán, nem hozakodtak elő törvénnyel, alkotmánnyal, mindenféle paragrafusokkal, nem is akadályozták a munkásokat, szóval, semmi ilyesmi. Csak igazoltattak, a munkájukat végző alkalmazottak adatait felírták, s ennyi. Ők is munkájukat végezték. Ha ily szorgalmasan dolgoznának éjjel-nappal, a bűnözésnek s mindenféle törvényszegésnek rögvest vége lenne.

Nincsenek megjegyzések: