Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 6., szombat

Phenjan a Duna mentén

Phenjan a Duna mentén címmel közölt kommentárt a Die Presse osztrák napilap a szlovák parlamentben elfogadott hazafiassági törvényről, a sztálinista Észak-Koreára utalva. Vajon ezután a politikusok törvényben elrendelt szeretete következik majd? — tette fel a kérdést. Szomorú Közép-Európa az, ahol ezek a régi, ostoba nacionalista játszmák még mindig ilyen aktuálisak — írta a lap.

******
Fölösleges jogszabály

Nem tetszik a szlovákiai iskoláknak a hazafiassági törvény. Számos iskolaigazgató feleslegesnek minősítette, az intézmények fenntartóinak, az önkormányzatoknak pedig a kiadások ellen vannak kifogásaik, míg a diákok tiltakozást szerveznek a törvény rendelkezései ellen. Besztercebánya tizennégy általános iskolai igazgatója fel akarja szólítani Ivan Gasparovic államfőt, hogy ne írja alá a jogszabályt.

Nincsenek megjegyzések: