Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2010. március 15., hétfő

Ünnepi műsorok ma Háromszéken



Sepsiszentgyörgy

Koszorúzások: 10 órától a Váradi József-iskola kőtömbös kopjafájánál, a szemerjai református temetőkertben, 11 órától a szemerjai csata emlékművénél, Gábor Áron és Nicolae Bălcescu Csíki negyedi szobránál, 12 órától az őrkői Vesztőhelyen, az eprestetői csata emlékművénél, Kis János ágyúöntő Olt utca 16. szám alatti műhelyénél...

...13 órától a Lábas Háznál, 13.30-tól gróf Mikó Imre szobránál, a Malomgát utcában, a katolikus temetőkerti honvédsíroknál, 14 órakor a Gábor Áron-emléktáblánál a Bod Péter Megyei Könyvtárnál, 14.30-kor a Kossuth Lajos-szobornál, 15 órakor az 1848—49-es emlékműnél az Erzsébet parkban, utána megemlékezés, ünnepi beszédek, ünnepi műsor. 16 órától Emeld föl fejedet, büszke nép… címmel 1848-as emlékműsor a Kormorán együttes dalainak felhasználásával a belvárosi szabadtéri színpadon. Fellép: Novák Péter, Kátai István, Nagy-Kopeczky Kálmán, Kátai Judit, a nemEZ zenekar, a Rétyi Fúvószenekar (vezényel: Kelemen Antal), a Református Kollégium énekkara (karvezető: Mitruly Enikő) és a Mikes Kelemen Főgimnázium kórusa (karvezető: Szőts Dániel). Az előadás előtt felvonul a Csillagőrző Egyesület 11. Székely Huszárezred hagyományőrző csapata és az uzoni Hagyományőrző Huszárok csapata.

Barót

13 órától felvonulás a helyi Csala Kürtje fúvószenekar és a Tanulók Klubja Princess mazsorettcsoportjának vezetésével a Baikó Lajos honvéd hadnagy emlékművéhez, ott koszorúzás, ünnepi műsor, 13.45-től a Csala Kürtje és a Princess mazsorettcsoport felvonulása a város utcáin, 14 órától a városközpontban beszédek, megemlékezés, ünnepi műsor, utána a résztvevők elvonulnak a véczeri emlékműhöz. 15.45-től a véczeri emlékműnél folytatódnak a beszédek, a műsor, koszorúzás. 19 órától a baróti művelődési házban a bölöni Kéknefelejcs népáncegyüttes ünnepi műsora.

Kézdivásárhely

A Bem József-szobornál 9 órától ökumenikus istentisztelet, koszorúzás és ünnepi műsor, 10 órakor ünnepi megemlékezés a Hősök emlékművénél, ünnepi műsor a Kossuth Lajos-szobornál és a Szacsvay János-domborműnél, 10 órától a Tuzson János-szobor avatása a Kossuth Lajos utca és Petőfi Sándor utca kereszteződésénél, 10.30 órakor megemlékezés a Turóczi-szobornál és Turóczi Mózes sírjánál. 11 órától Molnár Józsiás síremlékének megkoszorúzása, a felvonulók gyülekezője a Gábor Áron téren. 11.30 órakor Gábor Áron ágyújának talpon való bevonulása, az iskolák felvonulása, indulókat fúj a Tanulók Klubjának fúvószenekara, a hagyományőrző csapatok és a falvak képviselőinek felvonulása. 12.10 órától ünnepi beszédek, ünnepi műsor, áldás, koszorúzás, ünnepzárás. 13.15 órakor hagyományőrző csatajelenet a szökőkút mellett.

Zágon

Megemlékezés 12 órától a község központi parkjában az emlékműnél. A menet a községházától indul az ifjúsági fúvószenekar kíséretével. Az ünnepi beszédek után az iskolások, a Mikes Kelemen Vegyes Kar és az ifjúsági fúvószenekar ünnepi műsora.

Eresztevény

12 órakor a maksai templomkertben a millecentenáriumi kopjafa előtt kezdődik az ünnepség, 12.15-kor indul a lovas felvonulás Gábor Áron eresztevényi síremlékéhez, 12.40-kor tisztelgés a síremléknél. A megemlékezés ünnepi műsorral folytatódik az eresztevényi iskola udvarán.

Sepsikőröspatak

A megemlékezés 10 órakor kezdődik az unitárius templomban, majd az 1848-as emlékműnél folytatódik.

Gelence

Az ünnepség a Hősök terén 17 órakor kezdődik.

Lisznyó

11 órától ökumenikus istentisztelet a református templomban, Demeter Lajos
helytörténész előadása, ünnepi beszédek és műsor.

Kurtapatak

14 órától megemlékezések.



Nincsenek megjegyzések: