Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. szeptember 27., vasárnap

DOLGOZNI MINDHALÁLIG

A Cotroceni-palota szakemberei úgy gondolják, hogy a nyugdíjkorhatár hetven évre emelése lenne az egyetlen megoldás, amely a nyugdíjpénztárat kiemelné a mélypontról.


Az államelnöki bizottság azt látja a legjárhatóbb útnak, ha csökkentenék a nyugdíjasok számát, melynek következtében rendeződne a nyugdíjpénztár anyagi helyzete. A testület jelentésében megemlítik, ahhoz, hogy a lakosság nyugdíjasszintjét harminc százalékon meg lehessen őrizni, az átlag nyugdíjkorhatárnak 65 évnek kell lennie. De a jelenlegi demográfiai mutatók arról is beszámolnak, hogy 2050-ben Románia lakossága mintegy 16,7 millió lesz, és ahhoz, hogy akkor is harminc százalékos legyen a nyugdíjasok aránya, a korhatárt 70 évre kellene kitolni. A Nemzeti Statisztikai Intézet adata szerint 2008-ban az átlagos élettartam a férfiak esetében 69,5 év volt, míg a nők esetében elérte a 76,7 esztendőt. Az államelnöki bizottság jelentése kiemeli a feltűnően magas nyugdíjak csökkentésének fontosságát is.


Hát enyire hülyék a politikusok csak Romániában lehetnek .!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések: