Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. szeptember 29., kedd

Románia mint strici !!!!!

Még mondja valaki, hogy nálunk senki nem foglalkozik a gazdaság fellendítésével! Szemenszedett hazugság! A kormány — mondjuk — nem. De itt az államfői bizottság. Az már igen. Most tett néhány jó javaslatot is. Nő a munkanélküliség, üres az államkassza? A megoldás: törvényesíteni kell a prostitúciót!


Ezt az ősi mesterséget mindig is űzték, legtöbbször törvénytelenül. Miért ne lehetne legalizálni? Ez az ipar jelenleg csak a striciknek hoz busás hasznot. Miért ne futtathatná az iparűzőket az állam, és akkor mindnyájunknak haszna lenne belőlük. Több mint négyszázötvenmillió euró forgalmat lebonyolító tevékenység, százmillió eurót hozna az államkasszába! Cserébe az állam ingyen óvszert adna a kéjhölgyeknek. Így fellendülne a gumiipar is. Lehetnek kellemetlen momentumok a kellemes aktus előtt vagy után, amikor a lovagot megkérdi a lovagina, hogy áfás számlát kér-e, s nekifog irkálni. Az egyházak is morgolódnak a dolog miatt, pedig nincs, miért. A probléma régi ismerője írta valahol, hogy romlott nőknek igenis lenniük kell, mert hanem a csapodár férfiak az erkölcsös nőket ostromolják és rontják meg. Aztán az újonnan bevezetett iparágakra az Európai Unió is kézzelfogható támogatást ad. Különösen képzésre. A kiképzés alatt a hölgyeket világszínvonalon megtanítanák a vetkőzésre, öltözésre, és arra, ami közte van. Emellett tanulhatnának idegen nyelveket. Ezek után fellendülhetne a husiexport is. A másik javaslat, amit az említett bizottság tett, a könnyű drogok használatának törvényesítése. Nem mondták, de ebben az esetben is az államkassza feltöltése a cél. Hatalmas a jövedéki adó a cigarettán és a dohányon, ami az államkasszát hizlalja. Sokan emlékezhetnek arra, amikor a Kentet csempészték. Egy csomag ára negyvenszerese volt a Carpaţi cigarettáénak. Ma áruk majdnem azonos. Így lenne a drogokkal is. Nem az import lenne olcsóbb, hanem a belföldi lenne drágább. Most a haszon a drogimportőrök és a drogdílerek zsebében landol. Miért ne kaszálna az állam? Jelenleg még csak azt javasolják, hogy állítsanak fel fecskendőosztó automatákat. De ez csak a kezdet. Később felállíthatnának drogautomatákat is, ahol a kábítószerre szomjas vendég megvehetné adagját, mint most a kávét. Aztán fellendülne a mezőgazdaság. Nem búzát és pityókát kell termelnie a székelynek, hanem mákot vagy kendert. A máknak már nagy a piaca nálunk, mert hozzáértők foglalkoznak eladásával. A politikusok jól eladják a (du)mákot. A könnyű drogoknak meg nem csak nálunk lenne piaca, hanem könnyen el lehetne adni jó pénzért világszerte. A bizottság másik javaslata, ami osztatlan sikert arathat az érdekeltek körében, a nyugdíjkorhatár hetven évre emelése. A férfiak átlagéletkora Romániában 68 év. Így csak azt kell megoldani, miként dolgoztathatók a férfiak hetven évig, ha csak 68-at élnek. Mindenki hálás lesz, ha még két évig dolgozhat, és ezért életben tartják. Nem tudni, hogy ez az életben tartás az orvostudományra hárul-e. De az elnöki bizottság erre is találhat majd megoldást. Lehet, hogy azt is kitalálják, miként tudják az elhunytakat dolgoztatni? Akárhogy is lesz, csökkenni fog az államháztartás hiánya, mert legalább nyugdíjat nem kell folyósítani.

Nincsenek megjegyzések: