Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 23., csütörtök

CIVILIZÁLT NEMZETEK VAGYUNK?

Bocsánatot kért a nőktől és a magyaroktól, illetve Magyarországtól az Adevărul lap a múlt csütörtökön a Steaua—Újpest mérkőzésen kifüggesztett gusztustalan felirat miatt. A Steaua-szurkolók ékes magyar szavakkal azt írták egy több méter hosszú transzparensre: Mennyi ideig tartja a magyar nő a szart magában? 9 hónapig. Az Adevărul ugyancsak magyarul a lap első oldalán a következőket közli: Magyar Barátaink, szégyelljük magunkat a szörnyű üzenetért, melyet néhány Steaua-szurkoló közül egy a feliratra dobott. Mivel egy civilizált nemzet vagyunk, ugyanúgy, mint ti, kérünk benneteket, bocsássatok meg nekünk.

AZ UEFA VIZSGÁLATOT INDÍTOTT, A DISZKRIMINÁCIÓELLENES TANÁCS SEM NÉZI EL....


Nem hunyt szemet a Steaua szurkolóinak múlt csütörtöki, magyarokat gyalázó megnyilvánulása felett az Asztalos Csaba elnöklete alatt működő Országos Diszkriminációellenes Tanács, illetve az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) sem. Utóbbi vizsgálatot indított a bukaresti klub ellen, többek között a Bukarestben megrendezett, Újpest elleni Európa Liga-selejtezőn kifeszített transzparens miatt. Az UEFA kedden jelezte, hogy fegyelmi vizsgálatot indít a bukaresti klub ellen a 2—0-s hazai sikerrel végződött összecsapással kapcsolatban.

Nincsenek megjegyzések: