Az egyszerűsített honosítási eljárásról szóló honlap indult; a http://www.allampolgarsag.gov.hu/ címen elérhető oldalon az állampolgárság megszerzésével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, szabályokat gyűjtötték össze.

2009. július 6., hétfő

Hazai jégen kezd a Sportklub

A Magyar Jégkorongszövetség közzétette a MOL Liga 2009/10-es idényének előzetes műsorát. A tervezet szerint a Csíkszeredai Sportklub a Vákár Lajos Műjégpályán kezdi a sorozat második kiadását, míg a Brassói SCM Fenestela 68 a Ferencváros ellen rajtol a MOL Ligában.

Szeptember 11-én kezdődik a 2. MOL Liga, az alapszakasz 2010. január 17-ig tart, a négyesdöntőt január 23-án és 24-én rendezik majd. Két játéknap lesz a sorozatban, pénteken és vasárnap rendezik a meccseket, és lesz két szünet is: november 2-án és 12-én, valamint egy 32 napos, december 7. és 2010. január 7. között.

A Sportklub és a Brassói SCM váltott sorsolást kapott, azaz minden játéknapon lesz mérkőzés Csíkszeredában. A sorsolásból kiderül az is, hogy valamelyest visszatér a bajnokság a két évvel ezelőtti rendhez, a Csíkszeredába látogató csapatok a hétvége mindkét napján ugyanazon csapat ellen lépnek jégre. Így a magyarországi csapatok két erdélyi hétvégével számolhatnak.

A sorozatban részt vevő csapatok: Csíkszeredai Sportklub, Brassói SCM Fenestela 68, Miskolci Jegesmedvék, Dunaújvárosi Acélbikák, Ferencvárosi TC, Újpesti TE, Budapest Stars, HKM Losonc (szlovákiai).

Nincsenek megjegyzések: